Melanie

Jag tänkte att nu skulle det vara lite allmänkunskap här i bloggen, mest, självklart, för att jag själv vill veta mer om denna artist, som jag nu dedikerar ett inlägg åt, Melanie.

Melanie, heter egentligen Melanie Safka, men artistnamnet är Melanie, kanske en av anledningarna till att Melanie C var tvungen att ha kvar bokstaven?




Melanie föddes den 3 februari 1947 i Queens (New York). Hennes genombrott i USA kom när hon var med och uppträdde på Woodstock, då hade vi i Europa redan börjat uppmärksamma henne och hennes låt Beautiful People (som är jättebra!).
En av hennes mest kända låtar Lay down (Candles in the rain) var inspirerad av Woodstock-upplevelsen (KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ SE EN BRA INTERVJU!)

I Sverige är det nog What have they done to my song, ma, som vi bäst känner till. Amanda Jenssen gjorde till Idol en cover på låten också.

Melanie själv gör också en massa covers, och för er som kanske har lite problem med Bob Dylans röst så kan jag väl glädja er med att ni nu kan lyssna på dem, men med Melanie som sjunger. Hon har bland annat gjort en lugnare version av Don't think twice it's alright och en annan version av Lay Lady Lay.



Här är när hon gästar på Johnny Cash-show. Jag gillade det ^^


Anledningen till allt prat om Melanie är för att jag och min mamma snart (den 10 oktober tror jag) ska åka ner till den tyska staden Schwerin (med ca 100 000 invånare) och vara åskådare när Melanie uppträder! En av min mammas största önskningar tror jag! ^^ Vilket gör mig jätteglad!

Matte-filosoferande...

I dag ägnade vi faktiskt hela vår matematiklektion åt att prata om våra liv. Först började vår lärare och sedan skulle vi berätta och oj vad man fick reda på saker om personer.
Lite jobbigt för jag skulle börja och läraren bara: "Jag kanske ska börja med vad jag tänker på när jag ser dig. Jag ser en person som vet vad du kan och vet vad du vill. En person med integritet"
Och jag känner på en gång att kan man säga något mer som går emot mig? Jag vet inte alltid vad jag kan, jag vet vissa saker som jag är bra på, men resultaten varierar ju från gång till gång. Sedan finns det någon mer förvirrad och tveksam än jag när det gäller att veta vad jag vill. Tror läraren började förstå det när jag bara "Eh, vill typ bli geni, men vet inte inom vad... eh hade väl viljat bli författare, men ska nog studera till psykolog".

Verkar jag säker på vem jag är och vad jag vill? Det gör jag väl inte?

Jag har en ganska dålig självkänsla som jag försöker bygga upp. Ibland har jag ett väldigt bra självförtroende och känner mig för stunden trygg i mig själv, men det kan rubbas så lätt. Tror det kan vara lite orsaken till mina humörskiftningar också.

Jaja, vill bara klargöra, detta är för mig INTE klagande, utan mer lite egna spekulationer kring mig själv som jag konstigt nog delar med mig med.

Idag har varit en bra dag, på ett annorlunda sätt faktiskt, även om den ändå kunde kännas lite tråkig. Inte för dagen i sig, för jag var disträ och känner efteråt att jag borde agerat lite annorlunda...
Vardagen börjar dessutom mer och mer kännas blurrig, det kan vara en otäck känsla.

Aja, snart är det i alla fall spinning! Yeah! :D

Kram på alla, speciellt er jag borde kramat idag. Jag ska SÅ krama er imorgon! :P

Kvällsdiktning

Hur går det när Cecilia är uppe sent och skriver på svenskan och börjar tänka, så här går det:


Tystnaden stiger,
olidligt kvavt
i halsen.

Jag vet redan sedan innan
att inget kommer ske
jag vet hur spelet kommer spelas
och hur poängen faller ner.

Påminnelser tätnar
orimligt lugnt
på fasaden.

Jag vet redan allt
i flera veckor har jag vetat
och trots detta har jag kunant le
medan poletten faller ner.

Hjärtat anfaller
murar faller
blottad hals.

Jag vet redan att det inte kommer ske
vet sedan innan att halsen
trots detta är försvarad med sten
kommer den någonsin falla ner?



Jag klagar dock inte, fast jag inte kan säga att dikten nu gör mig stolt, men jag skriver i alla fall! Det är huvudsaken! :)
Nu sova så jag orkar med matten, vare sig det blir matte eller prat...

Försök hänga med i svängarna!

Jag tror verkligen inte någon pojke/kille/man, någonsin kommer kunna förstå hur det är att leva med humörsvängningar. Ibland undrar jag om jag kommer göra det. Hela dagen har jag verkligen gått från skrattattacker till på gränsen att börja gråta. Skrattat har jag gjort åt förståeliga saker, men vara nära på att gråta var jag när jag var tvungen att hälla bort soppan jag gjort i går som glömts framme.
Hormoner känns för tillfället som djävulens påfund. Man får humörsvängningar och irrationella känslor av dem! Dumma hormoner. Bara två är kvar, sedan måste det väl ändå gå över! Förutom just den där veckan en gång i månaden...

En av anledningarna till att kvinnor nog tjafsar mer. Det är inte för att de inte kan komma överens, det är för hormoner hoppar emellan och förblindar än ibland.


Usch idag var en tråååkig dag. Har gått igenom logaritmer... Jag får ta och sätta mig med det någon gång...
Människor är sjuka som inte får vara sjuka... och INGEN ANNAN VÅGAR BLI SJUK *spänna ögonen i* och de som är sjuka krya på er så ni blir friska och kan underhålla mig *peta på*
Och så missade jag psykologin för jag inte trodde vi hade någon... ehe... men jag behövde sovmorgonen så... :)

Snart spinning igen. Som är underbart när man väl spinnar, men nu vill jag inte! Låt mig sitta hemma och dega och få lägga mig i min säng och krypa under täcket och glömma bort allt som har med skolan och livet att göra...
För ja... skolan är numera nästan synonymt med mitt liv... tänkte göra en "O_O" men hur överraskande är det egentligen... XD

Bokmässan -09

Vill man någongång känna Gekås trängsel någonstans där de inte har kläder, kanske bokmässan är något för dig? Här kan du istället gotta dig med att köpa litteratur och få en massa flyers. Titta på vad som är fel med världen och vad det är som gör den så himla bra!

Själv höll jag redan på att svimma av värmen när jag och min mamma stod ihopträngda och försökte lösa melodikrysset tillsammans med en hel hop andra människor. INGET att rekommendera. Visserligen var det ganska smidigt att man bara behövde hålla öronen öppna eller råka kika över någons axel när man inte kunde svaret.


Jonas Gardell pratar om sin senaste bok, Om Jesus

Så förutom att gå runt och se allting snurra har jag fått en bok signerad av Jan Guillou, hört honom prata. Lyssnat på Jonas Gardell prata om Jesus, riktigt intressant faktiskt. Jag fick däremot inget signerat av honom :/
Sedan såg jag Camilla Läckberg, jag trodde INTE hon skulle se ut så, jag typ stirrade på henne för jag bara "Nej det kan inte vara hon".
Sen gjorede jag typ goda gärningar genom att stanna på ställen där typ ingen stannade och inga var och var intresserad av vad de ville, och poff, så var det plötsligt flera där.
Jag lyssnade dessutom på en som hade skrivit ett öppet brev till kronprinsessan Viktoria och jag planerade att stå kvar där tills han var klar (för inga andra stod och lyssnade), men min mamma ringde då, och jag kan inte säga att jag var förkrossad över att behöva gå...

Allt som allt var det jättekul. Bokmässan är som idé helt underbar, där finns verkligen allt! Från maskiner till bibliotek till leksaker och de flesta är dessutom snälla och trevliga. Även om det är riktigt jobbigt att gå i trängslen...

Dessutom är det jobbigt och ansträngande att gå upp 7, sedan komam dit vid 10 och gå där tills de stänger 18. Jag höll på att somna på vägen hem, då även jag och min mor hade några dunster... ehe... båda hade inte ätit riktig mat på hela dagen och blodsockret var lågt och båda trötta inte en bra kombination kan jag säga.

Allt attackerade henne


Det var plötsligt inte så enkelt. Virus som hela tiden attackerade hennes hjärna, som hela tiden bytte form. Så fort hon var nära på att få bort det, ut långt bort i intet så kom en det tillbaka som en annan version och hon var chanslös. Hon sjönk ner och bilderna strömma genom henne, kanske skulle det sluta om hon lät det gå förbi. Kanske skulle det gå över om hon överanalyserade bilderna och känslorna, precis som hon gjorde med allt annat.


Men i slutet så gjorde det bara ont. Det tryckte bakom ögonen, men hon bara la sig i sängen, tog boken och läste tills texten blev suddig och hon inte orkade tänka. Sedan vände hon sig om mot väggen och vinklade huvudet ner. Ner mot lakanet och mörkret och bjöd in det genom sina stängda ögon. Hon sov. Sedan vaknade hon, trött och med en tjutande mage.


Viruset hade attackerat henne när hon sov och när hon vaknade var hon chanslös, bilder, scenarion och obehagliga känslor for genom henne som en orkan. Hon orkade inte sätta upp ett skydd, hon lät allt passera. Det tog en sömnlös timme innan hon kunde hasa sig ur sängen och möta en ny morgon i det grådaskiga rummet.


Detta skulle inte sluta bra, det gjorde det aldrig. När väl en idé i hennes inre kläckts och virus började anamma idén så gick det inte att fly. Gick inte att sluta tänka, inte länge i alla fall. Nu skulle hon behöva sysselsätta sig igen, försöka att inte tappa dagar som innan. Försöka ta tillvara på allt och leva utan att tänka.


Det skulle väl ändå inte bli så. Allt var förändrat nu, det visste hon redan, innan alla tankar börjat invadera henne. När de bara lätt lekte över hennes medvetande och gäckades henne. Hon hade märkt det på sitt blod, hur det nu kunde pumpas ut en extra dos, eller hur det nu igen blivit så lätt att få för mycket i ansiktet. Då kunde alla se, det okontrollerbara blodet där ytligt under hennes kinder, som en överdos av rouge. Det var värst, då kunde alla se henne mista kontrollen. Det som var bra att blev hon en gång röd krävdes det inte mycket för att hon skulle bli det igen. Kan tyckas att det vore värre, men bättre visa ingen kontroll över en hel dag, än ingen kontroll över en viss företeelse.


...


Detta var bara något jag fick lust att skriva så här på morgonkvisten. Känner att jag hade kunnat fortsätta ett tag till och bara få ur allt. :P
Och ja, jag snor idéer från andra bloggar, men jag blir ju inspirerad och har kommit på att det ska bli mindre "Detta är ALLT jag gjort idag" och mer bara känslor och tankar, även om jag kommer fortsätta vara egocentrisk för sån är jag!
(och bilden är ut plockad till berättelsen, för berättelsen bara kom... kanske inte så konstigt...)

Spinning in my heart

SPINNING! Det är verkligen superkul! Fast det kändes lite som att jag skulle tuppa av. Tror inte det bara var ansträgningen utan även för jag bara ätit ett päron en timme innan, och innan dess var det lunch bestående av vå mackor som jag tryckte i mig.

I dag sprang jag ännu en gång och letade efter tidningen Entrés högkvarter, men det går helt enkelt inte att finna, och det blåste och jag blev tröttare.

Sedan var det skolfoto... Stort YEAH, för jag fick ha på mig en jättefin klänning och att jag dessutom inköpt ett rött skärp till den också... stort NOOO, för att det var skolfoto och vi hade ballonger som small... Men allt som allt tror jag att det blev bra! :)

Nu har jag precis sett Modehuset Chanel medan jag tryckte i mig två Hamburgare, det sa verkligen bara tjooff, tjoff. Aja, jag har tränat, det tänker jag leva på tills måndag då jag ska träna igen.

OCH hör och häpna! Jag tog ut en till spindel idag! Alldeles själv, jag blev inte ens rädd jag bara "Happ, där är en spindel *gå och hämta burk och sätta över spindel*, så ja...". Jag är SÅ stolt över mig själv... jag börjar, växa upp O_O

På lördag blir det förresten Bokmässan! :D Vi (jag och min mamma), ska kanske till och med göra Melodikrysset där, när de har det LIVE! :D


(Och jag tror tyvärr mina citat är slut, så det blir inget "Dagens citat" nu :/ )

Pissig dag

Skit dag! Droppen blev när det visade sig att jag och två till suttit och väntat i onödan i en timme och en lärare som bara "Men det kunde ju inte hjälpas" och så ett stort smile till det. Jag fick ta mig snabbt därifrån för att inte få ett utbrott.
Dagen började redan dåligt med regn, men det kunde jag ändå leva med, för ibland måste det ju regna, men efter Latin-lektionen så gick humöret bara ner, vilket var bra varken för mig eller min omgivning kände jag.

Jag måste kolla upp min hälsa igen för nu är jag så där läskigt trött igen, nu kan det visserligen bero på att jag inte motionerat på ett tag, men har anmält mig till Spin Bas på torsdag och nästa måndag!

I morgon kommer bli en intressant dag också. Jag har redovisning, som jag funderar på att skippa, funderade seriöst på att skita i lektionen eller gå dit och säga "Ojsan, nej men jag hann ju inte för tiden jag skulle lagt på det gick åt att sitta i skolan och invänta ett möte". Ja jag är sur och kan inte släppa det.
Sedan ska jag följa en till en möjlig praktikplats, sedan är det studentmösseprovning (som jag helt glömt) och så ska jag försöka hinna baka scones... och mötet kommer jag nog skippa igen... Onsdagar är inte bra att ha möte på!

Sedan till detta är det en massa annat som jag inte ens ska försöka gå in på.

Förlåt, men det var skönt att få skriva av sig lite!

Nej, inget bra har hänt idag som jag kunde avsluta detta med, men ibland har man helt enkelt dåliga dagar. Jag har i alla fall Modehuset Chanel att titta på, det är läskigt fängslande!
(Tillägg ca en timme efter jag först skrev inlägget: Jag kom på att jag ska sticka idag! Hittat massa fint garn, vet bara inte vad jag vill sticka och hittar inga sticknålar :/ )


Dagens citat:
Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door.
-Coco Chanel



Dagens plan! - vad hände?

Så vad har jag gjort idag?


1. Skriva en presentation av en föreläsare + avtackning (nästan klar nu)
2. Prata med svåråtkomliga Steffi om Twilight-nights! Det börjar bli knappt nu!!! - check (nu ska det bara planeras!)
3. Försöka få kontakt med ADM - check (problemet är att en annan hävdar att hon är min projekthandledare!)
4. Försöka skicka religionläxan till läraren - check
5. Försöka inte tänka på annat - helt hopplöst
6. Kolla upp bokmässan/praktik/Schwerin (det sistnämnda ska jag och min mamma till för att kolla på hennes idol Melanie, som faktiskt är riktigt bra!)
7. Titta på CSI NY
(och om jag får tid över, 8. Plugga matte! men det blir nog morgondagens sysselsättning)

Så resten av tiden, ja... msn? farmville? Ja... och så, har jag kollat mycket klipp med Melanie inför min Melanie-special här på bloggen. Kommer fortsätta strycka saker här medan kvällen lider mot sitt slut.


Dagens citat:

Some people are afraid of what they might find if they try to analyze themselves too much, but you have to crawl into your wounds to discover where your fears are. Once the bleeding starts, the cleansing can begin.

- Tori Amos


Dagens plan!

Nu har jag intagit ett nyttigt mellanmål! Blåbär- och hallonsmoothie (med blåbär, hallon och yoghurt som beståndsdelar), lite cashewnötter (saltade, men ändå!), och ett underbart Discovery äpple (som är odlat i Sverige!). Yummie!

Så nu är det ingen återvändo! Bara lite Farmville och sedan ska jag börja beta av listan med saker att göra!

1. Skriva en presentation av en föreläsare + avtackning (eftersom jag ska hålla i det på onsdag så är det verkligen dags att få det skrivet nu!)
2. Prata med svåråtkomliga Steffi om Twilight-nights! Det börjar bli knappt nu!!!
3. Försöka få kontakt med ADM
4. Försöka skicka religionläxan till läraren
5. Försöka inte tänka på annat
6. Kolla upp bokmässan/praktik/Schwerin (det sistnämnda ska jag och min mamma till för att kolla på hennes idol Melanie, som faktiskt är riktigt bra!)
7. Titta på CSI NY
(och om jag får tid över, 8. Plugga matte! men det blir nog morgondagens sysselsättning)

Melanie (Safka), en riktig Hippie ;)



Så jag ska väl börja med att skriva nu, så får jag väl återkomma med hur det hela gick.



Röstat i Kyrkovalet

Nu har jag precis varit och röstat! Det känns bra, även om det var mitt första val och jag var jätteförvirrad kändes det som. Stunder då det är skönt att ha sin mamma som stöd! Jag hoppas förresten att ni också varit och röstat eller ska göra det! Det känns bra inuti nu också, som att jag gjort dagens verk!

På radion fick jag precis höra att det är 5-6 miljoner som har rätt att rösta i kyrkovalet, men man räknar med att bara 1 av 10 kommer rösta. Det är dystert. Röstning tog dessutom bara 5 minuter, och då hade jag inte kryssat i korten innan, i så fall hade det ju varit bara ut och in på en minut.

Det är inte bara vår demokratiska rätt att rösta, det är även vår skyldighet! Så ni som inte röstat, är över 16 år och medlem i Svenska kyrkan, spring iväg och rösta nu. Min röstlokal hade öppet till 20:00, så det är inte omöjligt att era också har det.


En Ubuntu-cola dag!

Nu var det några dagar sen jag skrev och har egentligen en massa som jag vill få ur mig, men som nu får stanna kvar innuti.

Igår var jag för första gången på 035, inte lika omgjort som jag hade trott, men det är jättebra att det skapas ett så stort ungdomshus i centrum! Och fikan är jättebillig + att de hade ubuntu-cola :D


Inte taget igår, men får representera känslan!

Jag var även ute på promenad igår i det härliga vädret med Kahjo och det var underbart. Det är perfekt sysselsättning när man ska prata och gå runt och kolla på naturen och skrämmas av småfåglar som fejkar sjukdom/skada. Tror fortfarande den satt där och väntade på att en katt skulle komma så alla småfåglar kunde ge sig på den!

Sesam, det var ju sesam igår också! Ehe... hade jag skrivit något bra så hade jag lagt upp det, men igår satt jag verkligen bara där och kunde inte få ur mig nåt och det första jag skrev *rysa*. Nej jag började faktiskt undra vad jag gjorde där...

Annars händer det inte så mycket, idag tänkte jag väl vara skabbig, plugga och göra scones med lemoncurd med Kahjo... scoooones... mmmm.... med lemoncurd... *dregla*
Och försöka att inte tänka, inte tänka! och hålla på med farmville! :D

Dagens citat:
People seldom do what they believe in. They do what is convenient, then repent.
- Bob Dylan



Kaffebiverkning + spindelmod

Jag har huvudvärk. Det är en av nackdelarna med kaffe! Idag har jag konsumerat två halvkoppar med kaffe och till resten mjölk och en aning kanel. Nej, jag förstår fortfarande inte hur man kan dricka det och tycka det är gott, eller hur man kan dricka det utan att bli uttorkad och få huvudvärk. Jaja, det känns bra att jag bara dricker det när jag måste för att hålla mig vaken. Det positiva med kaffet har varit att jag gjort min religionsläxa och ska göra min filosofiläxa och känner mig lite borta, men bara tillräckligt så att jag bara kan koncentrera mig på en sak, + att koffein får en att skärpa koncentrationen. Dock ingen anledning att börja dricka det på basis!

Eftersom jag vaknade vid 4 och började göra mig i ordning vid 6, så jag var klar vid halv åtta. Gick till skolan på en kvart och ägnade halvtimmen jag hade åt att räkna lite matte (eftersom det var min första lektion). Ska inte säga att det gick bra med matten för stundtals var jag hur klar som helst och jätteduktig, och i andra sekunden skrev jag fel siffror och tecken.
Sedan var det ledarskap och jag klarade mig utan att köpa kaffe, höll mig alert för att vi alltid gjorde något och jag kunde koncentrera mig! Det har jag inte kunnat lika bra innan typ X''D
Åkte därefter hem till min farmor och åt en jättegod lunch bestående av veg. pyttipanna, sås, hemgjord röbetssallad, en salladsbuffé och ärtor!

Sedan hem efter jag spelat lite kort och försökt lösa lite matte, som sagt, inte direkt min dag för matte-lösande, jag hoppas det bara är för idag, för annars kommer det bli tufft!

Just det! Dagens höjdpunkt! En spindel kom springande på mitt golv (nej det är verkligen inte bra!), så jag blev rädd, men den kan ju inte springa fritt i mitt rum. Jag hoppar därför över spindeln (med stooor marginal), springer och hämtar en burk. Kommer ner. Ser spindeln igen (rackarna brukar ju försvinna när man väl kommer med burk). Sätter burken över och sedan kom frågan, vad ska jag göra nu? Den kan ju inte vara kvar där tills min mamma kommer hem vid tio på kvällen. Jag kan ju inte döda den, för jag kan inte riktigt förmå mig själv till det, även om det är mindre plågsamt för den att vara instängd i en burk x antal timmar. Så vad gör jag? Jag går och hämtar papper, eller ja, en reklamtidning som är ganska tun men stabilare än ett papper. Drar upp burken på det. Tvekar lite, men tar sedan tag i tidningen med burken lite svajandes på och går upp. Min granne måste tyckt jag var konstig. Jag öppnade dörren, men var rädd att den skulle springa in, så jag tänkte släppa ut den i trädgården, men då var jag ju tvungen att gå med burken vinglandes på tidningen igen så jag öppnar dörren igen. Då säger grannen hej och jag bara "Hej" och skäms lite. Ställer tidningen på ett trappsteg och tar av burken. Vilken fart spindeln hade därifrån då... lite därför jag är lite rädd för dem.
Men visst var jag duktig! :D


Dagens citat:

Det är bättre att lida orätt än att göra orätt.

- Cicero

 

Tycker alla citat jag har som "Dagens citat" är bra, men detta känns lite speciellt, för detta är väl faktiskt något jag försöker leva efter och skulle alla, eller väldigt många tänka så hade världen varit mycket bättre tror jag! ^^


Uppe tidigt idag?

Kul det var att vakna för cirka en timme sen... Försökte sova, men eftersom jag viste det var hopplöst så var det ju inte lönt. Jag är spänd, helt i onödan, har inget pressande skolarbete på mig precis. Jag gjorde visserligen inte matten igår, men hittills har jag ändå aldrig räknat ikapp matten så det borde ju inte vara en nyhet att oroa sig för. Nej jag vet nog var det rör och jag börjar bli trött på det! jag tycker ändå att det går åt rätt håll och så får jag återfall.

Så vad gör man när man inte kan sova då? Jo man skriver ett blogginlägg och sköter sin Farmville X''D
Jobbigt bara att det inte är några som är inne på msn eller facebook. Det blir lite ensamt, med bara musiken som min vän. Imorgon kommer ju dessutom min mamma tillbaka, så jag måste städa upp lite. Köket är som ett stridsfält!

I dag ska jag däremot till min farmor och äta lunch! :D
Sedan vet jag inte, antingen ska jag fjäska för någon kompis att följa med mig till 035, eller så får jag väl göra matten, svenskan, latinet eller filosofin, eller kanske flera av dem. Sedan ska jag försöka orka med SSU-mötet, efter jag nu skördat mitt ris! (på Farmville då :P)

De har verkligen tagit bort en massa Bob Dylan musik från spotify! Och Pink Floyd har de inte ens haft. Jag blir arg! Nu när jag sitter här och ville lyssn på Dylan så gick inte det så bra, jag kan visserligen lyssna på mina skivor eller musiken på min mobil, men jag ville ju lyssna på låtar jag inte hört! Så nu blev det, en gammal spellista med lite udda låtar, nu är det Evidence av Faith no more, en jättebra låt ^^

Nu tror jag att jag ska gå och *gäsp* lägga mig igen och hoppas på att jag kan koppla bort mina tankar!

Morgoni, morgon!

Uttröttande skattjakt!

Idag var det Studenttävling, Skattjakt hette det och vi fick ut tre papper med saker vi skulle samla in och hur mycket poäng man fick för allt. Som vi sprang och samlade. Jag och en till åkte hem till mig och hon gjorde chokladbollar medan jag kokade ett ägg, och sprang och hämtade diverse saker.
Sedan när allt var klart och vi kom dit så, ja, kom min klass på att de glömt fixa någon med "McDonalds" ögonbryn. Ingen verkade särskilt villig när tuschpennan kom fram. Så jag svalde min stolthet. Och voila!



"The Evil-look" passar mig ganska bra. Jag hoppas förresten ni ser skillnad på mina ögonbryn! Annars blir jag rädd!

Så sedan när det var klart så cyklade jag hem och dumpade allt där, sedan gick jag tillbaka för att hämta min mammas cykel, men ja, väl där så märkte jag att cykelnyckeln mystiskt försvunnit. Vid det laget tog mitt blodsocker en enorm dykning och jag fastnade på en busshållplats i en halvtimme och gick någon minut efter mitt sista sällskap försvunnit på en buss.
Kom hem, värmde mat, och trodde jag då skulle bli pigg, men neeej. Är fortfarande riktigt trött, borde sova nu. Det finns ju ingen chans att jag kommer sätta mig och räkna matte nu ändå...

Dagens tankvärda citat:

Det är dumt att slita sitt hår i förtvivlan, som om skallighet skulle göra sorgen mindre.

- Cicero


Matematik och min dag

Jag somnade innan idag, vid fyra till halv sex. Jag hade nämligen redan sett Simpsons avsnittet och var trött. Alltid lika lustigt att vakna till och höra att det är ett helt annat avsnitt fast det inte känns som man somnat. Och bara så ni vet, när jag vilar middag så dreglar jag! Jag tycker inte det är särskilt mysigt och vakna upp och känna hur kudden är lite våt. Konstigt nog gör jag typ inte det när jag sover på natten.

Skolan var, jobbig. Började med en enkätundersökning där jag tror jag framstod som ganska mentalt instabil utan anledningarna han sökte. Plus att jag under dagen gjorde saker som frågorna handlade om, som att börja skratta utan anledning, det trodde jag inte att jag gjorde. Men jag började göra det efter matten. Men där är vi inte än!
Engelskan var först ganska bra och jag fick mycket gjort, sedan förstod jag inte sista uppgiften och då var det liksom en timme kvar, så det blev ganska mycket pratande med mina bänkkamrater och så blev jag ju beordrad att skriva så det gjorde jag också!

Sedan matten, där jag blivit övergiven av två personer! Har en kvar, tänker vara en igel! Sedan finns det ju andra positiva saker med matten, som även kan bli distraktionsproblem. Idag var jag däremot chockerande engagerad och blev pigg och tyckte det var kul! Jag gillar verkligen matten!


Visst är bilden fin, och nej det är inte ett fotografi, bara något jag slängde ihop på Paint, hohoho!

Jag har förresten "fjortis"-naglar nu, men jag börjar vänja mig med dem. Fick ju ta väck det gula, från i lördags, fast jag först inte tänkte det, men så blev det att jag ville måla naglarna i någon skrikande färg och då föll lotten på rosa O_O
Blir inte upplagt nu utan kanske senare om andan faller på.

Imorgon är det förresten min första studenttävling. Skattjakt. Får se hur det blir. Har inga direkta förväntningar, ändå blir jag lite nervös. Vissa kanske förstår varför, även om det nog är ganska långsökt X''D
Dessutom har jag min första Latin lektion på en tisdag, kan bli intressant och se hur det funkar att ta mig från den ena skolan till den andra. Jag borde förresten göra min latinläxa...


Så, Dagens citat:

No one is free, even the birds are chained to the sky.
- Bob Dylan


Bortglömda-bilder-potpurri

Jag har hittat massor med bilder på min mobil med saker jag tagit foto på för att "det skulle vara kul att ha på bloggen" så nu tar jag igen det lite. För det är antingen detta eller att plugga matte. Då känns detta bättre.



Hur många fingrar har jag egentligen?

En bild jag tog för att en på Fefo uppmärksammat att en tecknad bild där bara hade fyra fingrar.


Och nu till bilder från min och Kahjos mikro-gjorda kladdkaka. Tryck på bilderna för att få upp större!



Den ser en aning skum ut va? Den gick ner i alla fall, yummie! Socker och kakao, mums, mums!


Och sist men inte minst, vad vi fick göra på Naturkunskapen, tror detta var typ... butan? Jag tyckte den blev söt i alla fall :P


Oh my, it's alive!


Dagens citat är:

Människor är som viner; med åren blir de dåliga surare och de goda bättre.

- Cicero


Födelsedagsfest!

I går, och lite in på idag hade jag min födelsedagsfest för några av mina vänner! Allt som allt gick det väl ändå bra! Jag hade kul i alla fall och jag hoppas alla andra hade det med, var lite svårt att se ibland. Jag hade kanske inte planerat det jättebra, i stället såg jag till att man kunde gå in i mitt rum utan att snubbla och utan att få nysattacker! Sedan var vi bara där ett litet tag när mina naglar målades lite.

Ja, vem ritar bäst?

(klicka på bilden för att få den större)

Kan väl nämna att de inte kunde se något medan de målade :P

Jag måste ju dessutom säga att jag fick mycket fina presenter!



Visst är de fina! Det är:
1. Skjorta + brunt skärp
2. Papaya Dusch saker från The Body shop (med hudkräm, tvål och en orange tvättsvamp)
3. Skrivbok med givna kategorier och geléglitterpennor
4. En rosa plånbok
5. Filmen, Låt den rätte komma in

Jag känner mig väldigt glad och nöjd nu, även om min arm gör ont. XD

Hoppas bara alla hade det lika kul som jag! Och tack till mina underbara gäster som alla hjälpte mig i min förvirring :P

Jaha, tiden och år, går visst...

Happ, nu har man gått och blivit myndig också... det känns ju... skumt...

Men det var en trevlig födelsedag igår som började klockan 6 på morgonen med presenter (pengar och skjorta!), chokladboll och lite jos. Sedan somnade jag om och sov till nio. Gick upp och gjorde mig i ordning. Följde med och pekade ut tårta, blev avsläppt vid skolan och lyssnade sedan på vad studentkommitéen hade att säga. Åt, hade lektion och sedan klassråd. Började gå hem vid tjugo i fem. Fick ONT i fötterna (gå från skolan i högklackat, även om det är bred klack, inte en bra idé). Sedan kom min farmor och faster :)
Så vi åt, Tomatbruschetta som förrätt, sedan spenatlasagne och till sist tårta och chokladbollar! Då hade visserligen två till, en kompis till mina föräldrar och hennes son kommit och grattat och gett mig present ^^
Dessutom kom mina föräldrar på till maten att jag nu fick dricka officiellt och frågade om jag ville ha vin till maten, jag tackade nej, för vin är inte gott... jag smakade dock på vinerna, och jag håller kvar min uppfattning, vin är inte gott. Det smakar ju bara alkohol! Eller inte bara, men till störst del!
Så vad fick jag då? Än så länge så har jag fått massor av pengar, fina blommor, fina kort och en hemgjord sjal av min faster som är jätteduktig på att sticka! Den är jättefin! Får ta bild sen! Och så klart, trevligt sällskap :P

Idag har alla varit skumma mot mig. En har klappat mig och sagt "snäll kisse", en annan petade undan hår i min lugg, efter hon petat på mina byxor... och resten var i ungefär samma stil. Kan också bero på att jag har varit borta i huvudet stora delar idag också. Jag fick ett av mina ner fall, hjälpte inte att jag såg en viss person. Visserligen hade jag innan varit ledsen för att jag missat chansen... gaaaah! Att allt ska vara så jobbigt!
Plus att jag har halvt nackspärr.

Jaja, jag får blicka frammåt till morgondagen. Ska städa en massa och planera. Jag har inte planerat så mycket än. I dag är jag i alla fall trött och vet inte om jag ska sova nu eller gå och lägga mig tidigt... Slödag är det i alla fall och jag tänker inte ens titta åt skolarbetet!


Dagens citat:

I have so many different personalities in me and I still feel lonely.

-Tori Amos


För jag är 17 år

Ja ni, vem börjar 11 men kommer väckas ca 6 imorgonbitti? Jo jag, men jag ska inte klaga, för jag kommer få chokladbollar och kanske paket! Ska i alla fall få ha min flanellskjorta imorgon! :D
Tänkte baka tårta till idag, så blev det inte, kanske imorgon bitti? eller så köper jag en på kondiset, de är ju också goda tårtor!

Börjar se framemot lördagen också :)

Annars är det väl som vanligt. Jag känner mig väldigt trött nu, men snart börjar True Blood och jag VILL se!!!

Försöker få ihop mitt beskrivande av en artikel och tror att jag tar det på lite för stort allvar, men jag vill att det ska vara bra!

Lyssnar förresten på kinesiskmusik nu.


Jag gillar den här låten, Ruo ni peng dao ta (=Om du ser honom/henne).


Dagens citat:
Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen.
(-Cicero)


Mycket i veckan!

Min Ernest Hemingway redovisning gick väldigt bra! Åh! Det är kul att ha redovisningar! Och det är bra att jag tycker det för jag ska ju berätta om en artikel på fredag också X''D
Förbereder mig idag, för jag är sååå duktig! Har bara problem att välja vad jag ska prata om, hittade två intressanta artiklar! Min mamma måste dock läsa ena för jag vet inte om jag förstod den (låter lovande va? :P)

I morgon är det inte bara True Blood, utan även dagen då jag ska åka med min farmor och faster till en affär och sedan äta på laxbutiken. Ser framemot det, och därför är idag en pluggdag, även om det inte går så bra på den fronten.

Och gissa vad! JAG FICK UPP MITT SKÅP! Seriöst, var utan skåp i två veckor och se hur kul det är... mwhahaha. Var bara så typiskt, för jag hade bara med mig en bok som jag kunde lägga in där.

Söt kille (ritad av Steffi)

Tihihihihi... det är faktiskt lite jobbigt att se söta killar på många ställen, men ändå gör det inget om man få tillfälle att sitta och titta på dem... Här ovan har ni en fin avbildning som Steffi gjort. Jag gjorde också en, skillnaden? Hennes log, min såg passiv, oberörd, och lite ledsen. Tolka det som ni vill, ni som haft Psykologi A borde nog i alla fall kunna utforma lite teorier.

2 dagar kvar... ja, jag har lite smått panik. Vet fortfarande inte vad jag ska göra, men ska ta tag i det nu! Ehm... måste bara skriva upp det någonstans så jag kommer ihåg!


Dagens citat:
Det lustiga med framtiden är väl att man då kommer kalla vår tid den gamla goda.
-Ernest Hemingway

Nalkande födelsedag O_O

Okej... så, nu är det typ 3 dagar kvar? Lala, panik. Jag måste förresten skaffa ID, men poängen nu var inte att jag var glömsk, utan att jag inte har en aning om vad jag ska göra.
Okej, så här är planen. Jag fyller år på torsdag, firar med familj och lite släkt, sedan på fredag kommer jag vara död av hela skolveckan tror jag. Men på lördag, kan jag göra något. Jag vet inte bara vad eller hur stort. Fint väder så tänkte jag mig fika i parken och sedan kanske några vill se bio, film eller bara fortsätta umgås. Andra alternativet är att jag försöker diskret slänga ut mina föräldrar och ha middagslagning (typ, tacos eller nåt) och sedan skitsnack och annat valfritt. Borde kanske tvinga er till lekar... eftersom okej, jag är 18 då, men barnet i mig kommer jag klamra fast vid X'''D

Min födelsedag för några år sedan

Någon annan som har något bra förslag?

Jag är ledsen, jag borde ju typ bestämt vad jag skulle göra och bjudit in människor, men jag sitter här med en redovisning jag ska få klar till imorgon. I morgon tänkte jag plugga undan resten av veckan för i övermorgon ska jag ut i skogen och plocka svamp och sedan... ja...

Men som svar till Kahjo, självklart ska jag fixa ihop något. Bästa tillfället att få träffa mina vänner jue!
Nästa problem... vilka ska jag bjuda... Allt beror ju på hur "stort" kontra "intimt" jag vill ha det.

Gaaaaah! Nej detta ledde inte till något upplysande...

Nu ska jag i alla fall fixa till min Ernest Hemingway redovisning, ni får såklart veta hur det gick imorgon! ^^ Några av er kanske dessutom får se det hela live O_O

Önskelista kommer väl sen också ;)

Dagens citat:

Hälften av de misstag vi begår orsakas av att vi känner när vi borde tänka och tänker när vi borde känna.

- John C. Collins



PS Visst är jag duktig, jag visade inget av min "OH-MY-DYLAN-I'M-GONNA-BE-OLD-AND-GREY"-syndrom :D  DS

To be Ernest X'''D

Jag gjorde precis melodikrysset själv O_O
Kan väl erkänna att det var ganska många blanka rutor, och många ifyllda för att jag hade tillgång till internet på min mobil... ehe...  Jag tror däremot jag kunde en som jag blev stolt över att jag kunde. Visste inte orkestern dock, men kände igen låtförfattaren på grund av texten! Hihi... jag börjar bli musiknörd :P

Sedan så har jag kommit på att jag typ måste bli Twilight-nörd. För andra gången har en bibliotekarie fått för sig att jag är insatt i Twilight...

Vad mer? Inget egentligen, för jag glömde det jag hade tänkt tillägna ett helt inlägg åt, kommer bara ihåg att jag kom på något igår innan jag föll in i skön sömn.



Ernest Hemingway, 1918, ser inte så dålig ut som 19-åring ;)

Jag ska förresten få ihop en redovisning på 20min om Ernest Hemingway den här helgen... det kan bli... intressant. Visserligen ser jag visst ut att "trivas" när jag står inför en klass och prata. Det gör jag väl visserligen, i alla fall efteråt. Finns dock inget värre än att behöva stå där framme medan alla ska säga positiva och negativa saker och sedan att man själv ska ge sig själv feedback, jag kan inte tänka klart därframme! Mitt huvud är så fullt med adrenalin att jag är hög och halvtborta!


Dagens citat:

All good books have one thing in common - they are truer than if they had really happened.

- Ernest Hemingway


(Och ja, jag tycker min rubrik är jättebra!)

Polkahonungsvatten!

Polkahonungsvatten gör mig glad :) Finns det så mycket bättre än varmt vatten med en sked honung med smak av polka... yummy! Tänk att man nu även smaksätter honung, visserligen tycker jag det behövs, för honung naturellt smakar inte så gott... men polka honung däremot! Okej, hellre polkaströssel, men i vatten så är det underbart! Såg nu också ett recept på en glass där man ska använda sin favorit honung! *dregla*
Så nu sitter jag här och ska väl förbereda min muntliga presentation av mig själv som inte blev av idag för det fanns ingen fungerande videokamera... ehum... gillar inte videokameror, men, men, får försöka komma över rädslan imorgon. Egentligen bryr jag mig inte så mycket längre, vet inte om det är bra eller dåligt.

Min burk med godaste honungen jag smakat!



Och för att svara lite på en kommentar så här emellan styckena, ja jag skulle haft 31kr, eftersom jag hittade en tia i tvättmaskinen när jag tvättade, men jag la den vid tvättmedelena för jag skulle ju få in allt i torktumlaren, så glömde jag den och sedan när jag kom på att gå ditt och kolla så var den borta. Har nog hamnat i familjens myntsamlarlåda där alla upphittade mynt hamnar och det var ju mitt fel så jag förlorade de tio kronorna som jag velat ha idag att köpa en macka för i lektionspausen.

Just det, lektionen var ju lite... speciell. Det är inte bra när man sitter och plötsligt börjar läraren svaja och sedan hela rummet och man tittar ner på bänken och allt fortfarande svajar. Bra att man då sitter bredvid någon som kan hjälpa till att kalla på lärarens uppmärksamhet och att läraren är så snäll så hon följer med en att hämta mugg och står där medan man fyller muggen med vatten och dricker.
Det hände mig om det inte framgick så bra, jag vet fortfarande inte varför, aja, det gav ju sig efter ett tag. Konstigt nog, eftersom jag sedan blev hungrig, men hm, inte hänt mig innan.

Dagens citat:

There is nothing so stable as change.
- Bob Dylan


Glass till min hals ^^

De på sjukvårdupplysningen verkar underbara, i alla fall hon jag pratade med. Hela tiden lät hon snäll, förstående och som att det verkligen inte gjorde något att jag ringde för att prata om min hosta. Tyvärr verkade det inte finnas någon mirakelkur, det var bara att vänta ut det hela. Honungsvatten och halstabletter tipsade hon mig om XD Inget nytt, men ändå. Tyvärr hade vi ingen honung hemma. Så det blev te, Earl Grey, inte så gott, men ja, hjälper med halsen i alla fall. Nu ska jag försöka få ihop presentationen av mig själv. Tur att en påminde mig om att den skulle ha en tydlig inledning och slut, så jag ska nog ändra det och göra det efter vad jag lärt mig på retoriken.



Idag var jag på stan... jag hade 21kr, jag köpte en glass med polka och mint strössel, nu har jag inga pengar kvar. Dock fyller jag ju år om 9 dar så ;)
Fortfarande panik för det. Tror dock jag ska hålla allt väldigt stillsamt. På torsdagen är det väl tänkt att jag ska fira med min familj och så, sedan... så får vi se. Jag måste förresten skriva ner allt jag vill ha... pengar står ganska högt upp på listan, men usch, känner mig så pengar beroende... men jag vill ha en till flanellskjorta och sedan vill jag väl ha typ garn!!! Jag ska sticka min egna mysiga halsduk och ehe, kanske fjäska för mamsi att sticka mig en tröja :P

Jag vill spinna! Alltså gå på ett Spinningspass, jag håller nästan på att dö av allt stillasittande, men jag är fortfarande "sjuk" så jag ska försöka att ta det lugnt... gaaah. Så fort detta släpper så ska jag allt gå på ett pass!


Dagens citat:

Pengar är som gödsel, till ingen nytta om de inte sprids.

- Francis Bacon


RSS 2.0