Tantförföljelse och bloooood

O_O

Jag tror jag är förföljd. Eller är det en ren slump att den "brunhåriga" av de glada vänninorna hade samma skratt som en av tanterna som väsnades på tåget. Jag tror nästan att det kan ha varit samma person! Det skar sig i alla fall i öronen båda gångerna och jag kollade ju vem så skrattade så hemskt på tåget, och hon såg i alla fall liknande ut.
Det är väl bra att de skrattar och har kul, men om deras enda skämt är "Ny påstigna! Ny påstigna" och prataom hur "rädd" konduktören verkat för dem som de inte drar 1-3 gånger, utan mer som 10, så tillåter jag mig att störas ganska rejält.  De tanterna på tåget var inget att leka med, de var nog ganska berusade, det var typ en som verkade ganska nykter, de andra undrar jag hur de kom på tåget.


Idag har jag tagit blodtester, och mitt blodvärde är bra, och samma med blodtryck. Nu vet jag ju inte om mina blodprov är bra, men får väl hoppas på att det inte döljer sig några blodsjukdomar där! :)
Åh! Och visserligen blev jag nervös när hon skulle ta blodbrov från armvecket, men det gick bra, igen! Jag kunde till och med titta på när mitt blod sipprade ut i ett provrör. Tror jag är redo för att ge bort 4,5dl blod (och inte 4,5 l som jag först råkade säga till min pappa och bror... ehe... det är vad man har i kroppen ;) ). Saken är att jag inte får ge blod förrän i April, hade ju tagit hål i öronen och då måste man vänta i 6 månader...


Och övriga notiser
-Psykologi hemtentan gick jätte bra, vilken boost alltså!
-Matteprovet var ett helvete, och drog det roliga med dagen med sig ner
- Har förhoppningsvis kommit ur månadens deppdag nu :)
- Studentfest imorgon och jag vet inte hur jag ska vara klädd. Temat: Crazy Christmas

Riksdagen, dag 2

Idag har jag flängt runt på möten. Egentligen så började det hela tio över åtta när väckarklockan ringde och talade om att det var dags för mig att ta mig upp. Vilket jag också gjorde... tio minuter senare. Kvart i nio var jag klar för att ta mig till voteringen som skulle äga rum 9. Pappa hade visat mig hur jag skulle ta mig till läktaren så det skulle ju inte vara några problem... Ja, efter att ha åkt upp i fel hiss och sedan stå där och inte ha en aning om vad jag skulle ta vägen, fick jag ge upp och ta mig tillbaka till rummet. Vilket ändå var bra för det gav mig chansen att plåstra om mitt sår på tån (som jag fick i söndags).
Sedan satt jag och läste i den där boken och sedan väldigt intressanta papper om ungdomsarbetslösheten och vad sossarna vill göra åt det.
Därefter möte kombinerat med lunch. Väldigt intressant att lyssna på hur möten går till, även om det som berörs kanske inte berör mig direkt. Man kan se hur lika möten på denna nivån är om man jämför med till exempel mitt klassråd. Det är ganska mycket likadant, även om vi på klassråden ibland kivas mer och ibland kan vara lite mer kaotiska eftersom vi inte helt fått in tänket (och för att många är ointresserade och sitter och demonstrativt visar vilken pest och pina det är, eller är totalt borta), så fungerar det ändå snarlikt. Här märker man dessutom att en ordförande verkligen behövs, men att den måste vara accepterad (ännu en sak som inte är säkert att det är på klassråden alltid). Det är en viktig funktion att dela ut ordet och sitta och vara uppmärksam.

Efter mötet begav jag mig till fiket där en av riksdagsledamöterna jag följer blev intervjuad av tre killar från Uppsala universitet. Det handlade om ungdomsarbetslösheten och det var väldigt intressant tyckte jag. Det kommer ju beröra mig snart också, förhoppningsvis inte arbetslöshetbiten, men det är ändå vad min(/vår?) generation möter.
Jag hade ju läst papper om vad sossarna ville innan för hon hade get mig det så jag skulle ha lite förkunskap och hänga med, men när hon berättade blev det mer livfullt och det gick in bättre. Enligt mig verkar deras förslag väldigt bra, även om jag inte tänkte gå in på det mer just nu.

Sedan fortsatte jag följa henne och hamnade på ett arbetsmarknadsgruppsmöte och det var också intressant. Speciellt eftersom de pratade först allvar och sedan tog de upp en incident som hänt. Jag hade tänkt lägga upp ett klipp gällande det, men det fanns inte på youtube, så jag får fixa det sen!

Därefter fick jag se en votering. Det var speciellt. Man hängde intem ed i vad talmannen eller personen bredvid sa. Folk reste sig upp och sedan så lyste det hur de olika platserna röstat och sedan vad det nästa ämne. Inte som jag hade tänkt mig. Kändes som att fast jag gått igenom voteringar i samhällskunskapen så har det inte gåtts igenom så ingående. Detta var verkligen speciellt. Inte så att jag lärde mig mycket, men det visade lite på hur lite man faktiskt vet om hur det går till i Riksdagen fast man läst om det så många gånger.

Riksdags dagen 1 forts.

Efter denna dagen känner jag att jag vet lite mer om riksdagensarbete. Tro det eller ej, men det har varit intressant. Idag började ju dagen med att jag läste tidningarna och så, sedan satt jag ju där på rummet. Vet inte om jag får berätta om vad som hände sedan så jag låter det vara. Sedan var det lunch och sedan sitta och läsa i en bok från justitiedepartementet för att se om min pappa behövde läsa det. Detta ledde till att tröttheten hann i fatt mig, men när jag var på väg att ge upp så blev det fika. Det var till och med julfika, mums, sedan var det möte med alla ledamöter som var sossar och från Halland. Det var intressant, för där fick jag en inblick i vad dem gjorde när de var hemma i Halland och hur de kom fram till vad de skulle bättre på. Det pratades en del om deras blogg.
Sedan var det möte för alla sossar i riksdagen och det var verkligen intressant. Där fick man ju höra vad de ville och deras diskussioner för att komma fram till vilken linje de som parti skulle ha.
Därefter blev det att försöka ta sig igenom den där boken igen och sedan mat. Citronrisotto med salvistekta grönsaker... mmm, det var smaskigt!

Riksdagen 1 Resa och planering

Det känns lite konstigt nu. Jag är lite trött eftersom jag gick upp vid tjugo över fyra i morse, men samtiigt lite överpigg. På det där härliga sättet då det är enklare att le och se trevlig ut för man orkar inget annat, men jobbigare för att jag är obeslutsam och velig. Nu börjar en telefon ringa. Läskigt. Jag tänker inte svara... Speciellt inte för det är en sådan där High-tech telefon med display och knappar md olika linjer. Nu blev det tyst.

Så vad har jag gjort idag, jo jag har lät igenom två tidningar som hetr Riksdag och departement och lät igenom vad som ska hnda denna veckan här i Riksdagen. Förhoppningsvis får jag något att göra. Morgon dagen kanske kommer gå ut på att kolla på debatter, eller det skulle jag nog göra i alla fall på fredag. På torsdag skulle jag kanske få hänga med på seminarium hos Amnesty, beror väl på vad som finn att göra. Jag vill och ska väl int hänga med min pappa så mycket. Det ska nog gå bra tror jag.
En sak till som är läskig var att de bara la sina saker vid ett bord och gick så långt bort från det, för att hämta kaffe, att någon annan enklt hade kunnat ta dra saker, men de verkade inte alls bekymrade om det. Visserligen vorde det väl hmskt om man ore rädd för tt aker skulle bli snodda på riksdagen, där man inte ens kan gå så långt utan att behöva via kort på vem man är.
Jag kanske skulle få ett sådant om gör att jag kan gå runt själv också, eller ja, jag kan inte låsa upp något, men jag ska kunna ta mig förbi vakter.

Förhoppningsvis hinner jag också ut lite på stan den här veckan. Närmare bestämt ner på söder till Beyond retro och kolla på kläder! Hoppas, hoppas!
Kanske får jag träffa min bror också. Detverkar nästan som att det blir lite av en liten släktmiddag här i veckan också ^^

Så allt är bra hittills, har inte dött av uttråkning eller blivit bestulen på tåget.
Om det saknas bokstäer så är det inte mitt fel utan tangentbordet, jag förstår inte hur någon kan sitta och jobba vid deta tangentbord! Det är svårt att få fram alla bokstäver, plus att dt är lite kladdigt. Men kunde ha varit värre! Jag har i alla fall en dator och ett tangentbord att sitta vid! :)

Lite allmänt och illamående...

Imorgon, 05 och något ska jag visst sitta på ett tåg och åka mot min andra praktikplats, riksdagen. Jag ser faktiskt fram emot att få se hur det går till och lyssna på vad som kan diskuteras vid möten och hur formellt det egentligen är.

Därför ska jag nu försöka packa. Jag vet bara inte hur man på ett bra sätt packar ner en Dumle-julkalender :P

Annars händer inget speciellt. Mattelektion idag som inte gick så bra... provet... ja jag måste helt enkelt plugga ordentligt nu. Jag mår dessutom illa nu, först gjorde jag det när jag satte in nya öronhängen, fortfarande inte van. Nu är det nog mest för maten jag åt, värst av allt var att det var ganska mycket och inte så gott. Jag använde ost bara för att den redan gått ut och jag inte vill slänga, och det blev lite för mycket... bläääh...
Nej, nu kommer jag till det värsta, jag är fortfarande sugen på godiset som står i vardagsrummet! Mmmm, yummie, socker och E-ämnen.


Twilight-night 2

Sista Twilight-nighten för året var igår. Tyvärr har jag ju ingen bra kamera så jag kunde ta foton där. Vi gjorde i alla fall väskor, eller ja, vi tog väskor och målade och skrev på dem.


Detta blev min väskas "framsida"


Och denna dess "baksida"

Ni skulle sett de andras väskor... jag blev typ helt paff. Det var jättemånga som hade gjort superfina väskor!
Sedan var det lite utlottning och sista numret hon drog, var mitt, nr 16. Och jag blev VÄLDIGT chockad så jag typ skrek ut "Va?" Så jag fick tradingcards som jag gått och dreglat över (det var även därifrån jag fick texten till väskans "baksida") :P
Kahjo ska dock INTE titta! BLUNDA! Ni andra varsågoda...



... ja, ehe... :P
The wolf pack in all it's glory. Karaktärerna är, från vänster: Paul, Sam, Embry och Jared.
Vill ni se fler magar, men i lite mörkare grusigare verison (att ta foto med mobilen är inte jättelyckat) så klicka på bilden!


RSS 2.0