Facebook förbud & Filmer

Jag har kommit på att i dag ska jag har en facebook fri dag för jag har märkt att jag kanske är en aning beroende och att jag nu sitter och bara vill klicka mig in där bevisar väl något  X''D
Tror det är bra för mig, ja, jättebra, så dukltig jag är *vagga fram och tillbaka*

Nej okej, prata om nåt annat nu. Typ filmer jag sett den här veckan! YEAH! :D
Som ni kanske redan förstått är jag lite av en filmnörd och nu har jag fått för mig lite att jag ska kolla igenom filmer man "borde" sett.

Den här veckan har jag sett:

Gladiator
Göta Kanal
Paris je t'aime
Mini's first time


Gladiator var såklart jättepampig och filmen var faktiskt riktigt bra. Crowe var utmärkt och Phoenix likaså, även om rollen var synd på någon så fin...Russel Crowe i filmen Gladiator
Filmen får en 4, att den inte kommer upp till en femma är för att den inte känns så speciell, det är en ganska typisk Oscar vinnande storfilm och den är bra och helt klart sevärd, men det är inte så att längtar tills jag kan se den igen eller ha tillfört något nytt till min filmkunskap.


Göta Kanal, eh... håll er borta från den! En filmtipset.se så skulle jag tycka den var mycket bra, det gjorde jag inte. Det var en komedi och jag skrattade till kanske 3-4 gånger under hela filmen och då var det inte mycket. Kan förstå om den var gillad på 80-talet, men nu, nej verkligen inte! En stark 1:a på filmen, eftersom jag faktiskt orkade se hela, jag bara satt och tänkte "Är den inte slut snart" den sista halvtimmen.

Paris je t'aime. Oh! Ma amie! Den förtrollade mig och jag satt och njöt av varje scen. Kanske en aning irriterFilmposterande att man verkligen får veta så lite, men det var liksom som kärnan i flera filmer satts ihop och det var underbart! Svårt att beskriva, men de fångade sorg, glädje, allvarligheter och flum, helt fantastiskt! Alla filmsekvenser verkade dessutom ställa en frågor, man började fundera över personerna och livet. En helklar 5:a! Se den!
(och för människor som fått sin bild sabbad av en viss kille efter Hannibal Rising så gör det verkligen inget att se honom i denna film :P)



Mini's fiFilmposterrst time, ännu en gång, filmtipset hade förberett mig på en film jag nog inte skulle tåla och jag blev själv överraskad hur jag faktiskt kunde gilla filmen. Jag vet inte, får jag se något med sociopater/psykopater så verkar jag helt enkelt gilla det, jag blir väl fascinerad och att jag blir fascinerade höjer betyget. Så denna filmen fick en 3:a trots att jag visste hur det skulle sluta. Den var väl bra för... nej jag har ingen aning varför jag tyckte den var bra... X'''D





Sedan måste jag bara tillägga att filmtipset faktiskt brukar ha ganska rätt med vad det är jag kommer gilla och inte gilla, men man får ju ändå vara uppmärksam för bara för du kanske älskar en western-film gör ju inte automatiskt att du kommer gilla alla, så i botten får man ju ändå gå på vad man själv känner, men det ger en väldigt bra fingervisning!

Jag är stolt!

Jag känner mig verkligen duktig och jag tror vissa vet varför ^^

Problemet är att jag tror jag vaknade av lite nervositet, varför tror jag det? För jag kan inte få mitt ena ben att vara still och jag känner mig konstigt hyper. Jag börjar dock bli trött igen vilket kanske inte är så konstigt för jag har sovit 3-4 timmar XD
Nu är mitt ben stilla helt plötsligt och jag gäspar en massa, scary.

Jag har börjat fjälla nu också vilket betyder att min rygg är nästan återställd! Fast man ska visst inte ha på aftersun när man börjat fjälla för det sved som in i nyponbusken. Jag ville ju bara att det sista sträva på ryggen skulle lossna :(

Och tack vare reklam hittade jag det här bandet och en låt jag hört flera gånger innan, klicka här för att lyssna på spotify!
Annars får ni väl pallra er in på youtube och söka efter Gasolin' och låten Hva' g(danskt ö)r vi nu lille du?

Senare idag tror jag att jag tänker skriva om filmerna jag sett denna veckan men inte berättat om. Nu ska jag nog äta fläder och vanilj youghurt med flingor...yummy!

Man vet att man är uttråkad...

... när man bara tänker på att posta ett nytt blogginlägg. VIlket är vad jag typ gjort hela dagen utan att göra det XD

Vad har hänt idag: Inget
Var har jag varit idag: Allt från mina mörkaste vråer till rosa moln
Hur känner jag mig nu: Har tryckande huvudvärk, känner mig måttligt optimistisk och sitter och överväger alternativ till vad jag ska göra med x.

Nu håller jag på att somna sittandes, tror det betyder att det är dags för mig att sova.

Gaaah, jag har lite smått panik faktiskt. Varför kan jag inte vara spontan och kunna göra saker utan att hinna tänka efter! Jag är för seg i mina muskler och jämfört med långsamheten i musklerna är jag snabb i hjärnan... damn.

Fika med en and

För det första, man ska inte vakna klockan 6 på morgonen på sommarlovet och inte kunna somna om, men sånt gör jag ^^

Gårdagen. Jag var ute och fikade med en kompis, det var faktiskt trevligt, jag åt en choklad och hasselnötsmuffins och drack vatten som överraskade mig, utan tillsatsämnen, inte gjort på koncentrat och så gav de visst lite pengar till vatten i Etiopien. Vilken sucker jag är för sånt, men kändes väldigt bra att dricka det då helt plötsligt :D

Sedan blev vi typ attackerade av två änder. Kanske var för att jag började mata dem med bananmuffins jag haft med mig men som jag dissade för choklad och hasselnöten. En stackars and ville så gärna ha lite muffins så den missade att jag hade mitt ben framför den för stackaren gick rakt in i benet på mig. Men sen fick den ju visserligen lite muffins.
Måste inte änderna förresten typ bli diabetiker, undrar om änder kan bli diabetiker, men jag tror seriöst att de är sockerberoende. Stackars små gulliga änder!

Den lilla söta anden som ville ha bananmuffins
Lite suddig bild, men jag vågade inte sitta på huk så länge för en annan and kom vaggandes mot mig

Sedan gick jag och kompisen runt lite och jag kom hem så pass att min bror, hans flickvän och hans vän hade hunnit gå ut. Vad synd.
Så jag tänkte i min härliga ensamhet titta på Paris je t'aime, men det blev visst inte av. Jag läste lite ur Klockan klämtar för dig och sov sedan och vaknade som sagt klockan 6 och nu är jag hungrig så jag ska gå och värma gröt min bror gjorde i förrgår. Den var god. Tror min broder är den enda som faktiskt kan göra havregrynsgröt man vill äta. Så nu tänker jag sno hans kökshemligheter och göra min egna goda havregrynsgröt.

Lala...

Ja vad ska jag säga. Ryggen svider som bara den, så på med solskyddsfaktir alla som ska ut! Speciellt om ni som jag har röda pigment i hud och hår (och mycket fräknar). Jag tror jag kommer få hudcancer utan att ens bli säkert brun, så jag känner att jag kan väl lika gärna göra med min bleka hy och göra det till mitt egna (lite irriterande att mitt ansikte lätt blir solbränt då bara X'''D).

Bild från en kompis stuga
Här vill jag vara nu! Grönt gräs och hav i horisonten. Men solbrännan håller mig inne/ute-med-t-shirt.


Idag är jag glad. Det blir lätt så när man vaknar upp, sätter på mobilen och får ett kanske lite för positivt sms som ger mig en massa (nog falska) förhoppningar om x, men det skiter jag i. Jag ska unna mig min glädje! :D

Filmtips!

För er som gillar stämningsfulla filmer där mycket sägs om dess tid genom en enkel och fin och rörande historia så rekommenderar jag varmt Maria Larssons eviga ögonblick. Jättebra film som fick mig att flyta från vardagsrummet och in i Sverige i början av 1900-talet. Bra skådespeleri. En av de bättre svenska filmerna jag sett.

Från filmen Maria Larssons eviga ögonblick

Filmen fick mig dessutom att vilja fotografera mer! Ögonblick jag vill spara utan en massa krusiduller. Bara härliga ögonblick.
Åh vad jag börjar gillar kameror nu! (speciellt sådana med filmrulle man måste framkalla, annars blir det aldrig av för mig och så sitter man bär med 300 bilder från England varav 50+ är av Stonehenge. Är bra på datorn, men jag får ju aldrig till ett fotoalbum)

Lite allt möjligt

Jag får snart lust att börja gråta. Jag har så ont för jag har bränt mig och för att jag har träningsvärk, men mest är det för jag har ont innuti.

Jag har nämligen precis fattat att jag nu kommer förlora en kompis. Jag vill ju inte förlora henne, jag älskar ju henne. Men hon får mig att känna mig som en reserv. Det är alltid jag som får försöka få henne att göra saker med mig. Då känns det som om det bara är jag som vill. Läste nyss på hennes blogg att ville man göra något med henne så fick man typ ringa till henne och säga vad man ville göra och när för hon har ett liv och tänker inte ringa runt. Happ, så jag har inget liv? Men jag förstår henne ändå eftersom typ alla gillar henne. Hon är en person typ alla vill umgås med. Och jag har väl, växt ifrån henne... igen. Fan att det ska göra så ont. Jag är väl avundsjuk också antar jag. Men att förstå det tar inte bort smärtan.

Känns lite så med de flesta av mina kompisar, men jag har ett par som även hör av sig till mig och frågar om jag vill göra något, det känns bra. Jag ska bara försöka göra samma sak tillbaka!

Snart är det förresten Harry Potter dags igen och jag tänkte väl försöka få ihop folk till ett HP-maraton. Först av allt boka biljetter till filmen, man kunde visst börja göra det igår och jag har inte bestämt med någon att gå med! Lite stress nu...


Bilden föreställer en transvestit Voldemort. Jag hade tråkigt en dag.


Vad har mer hänt... jo... jag har sett nya bilder på x, inte bra. Tack till mitt internet som lägger av så jag inte kan fortsätta kolla i alla fall X''D

Trolldegsbullar

Ja... nu har jag smakat brödet. Jag tycker det smakar lite trolldeg, alltså för salt. Min familj säger att det sBröd som smakar trolldeg på grund av för mycket salt.makar bra, men visst, bara jag slipper äta mer av det där brödet. Bläää... får göra gott bröd sen. Det var faktiskt inte mitt fel, jag följde receptet, men det var skrivfel i det (det stod 1 msk, istället för tsk och det går visst ca 3 tsk på en matsked).



Kikärterna däremot... ehe... jag sa ju att det var mycket salt! Det skulle vara ½ msk salt/l vatten och jag läste ju det, men hade ändå det per dl. Sååå. Ganska förståeligt varför jag inte brukar ha salt i saker va?


Från filmer Hannibal Rising

Igår såg jag Hannibal Rising med Steffi. Stackaren. Fast jag hoppas det blev förståeligt att jag blev äcklad av att bara höra namnet Gaspard Ulliel. Han är urgullig i En långvarig förlovning dock! :D
Just det, igår provade jag också att skiva en banan, vända det i o'boy och sedan ha in det i frysen. Det var mumsigt :P

Trolldegssmak

Alltså okej om det smakar trolldeg av trolldeg, inte lika kul när det smakar trolldeg av degen man stått och slavat vid i nästan en timme. Det ska bli solrosbullar och jag hoppas bara att de inte smakar trolldeg när de är klara, för då blir jag ledsen :/
Samtidigt står kikärter i en bunke med massa vatten och så mycket salt att jag trodde att jag skulle få en hjärtattack av att bara ha i det. *rysa* Jag gillar verkligen inte salt. Min mat är nog för de flesta den osaltaste maten ever, för jag har inte i salt när jag kokar pasta eller ris, inte heller när jag gör mina quorngrytor. Det händer, men då är det jättelite och så blir jag rädd att det är för mycket XD

Undrar om man kan ha salt fobi...

Farligt spel

Seriöst! Jag glömde sätta på äggklockan och satt och spelade The Sims 3 i nästan en och en halv timme och då reagerad jag och tänkte "Hm, konstigt att det inte gått 15 minuter än". Så sedan satte jag på äggklockan och spelade vidare...
Det är vad jag kallar beroende! Värst av allt är att jag inte riktigt vet om jag gillar det eller inte än X''D

En liten del av min Sims-familj äter mat


Här är då en liten del av min familj. Hon i blått är äldst och den jag började med som "ungdom" (nu är hon åldring, men jag bytade hårfärg på henne för jag blev ledsen av hennes gråa hår) och så skapade jag även ett barn till henne (men hon är inte på bilden). Killen (för ja det är en kille) som sitter bredvid henne är hennes sonsom hon fick med en granne som jag inte kan få till att gifta sig med henne. Sedan är tjejen med blont hår barn till hon i blåtts dotter (hoppas ni hängde med där). Jag hade skrivit namnen, men jag kommer bara ihåg att hon med blont hår heter Molly X'D

"A day above ground is a good day"

Så uttrycker sig en i filmen Scarface. Visst har han rätt, man ska vara tacksam att man inte ligger nergrävd under jorden. Fast för mig har den här dagen till största delen varit under marken, både bildligt och bokstavligt.
Sitter i källaren med min kära dator, utan att ha någon internetplats att kunna hänga på för mitt humör svänger på en sekund och jag har nog för andra gången varit riktigt elak mot en på min favorit sida (fefo). Det är oacceptabelt och jag antar att jag precis har gett mig själv besöksförbud XD

 

Fin bild va? Tagen förra året. Det gör mig ganska glad att se den, ballonger som flyger fritt i det blå är väldigt härligt.
I morgon är det midsommar, undrar vad det innebär...

Ny blogg... igen

Ja, eftersom jag inte kunde komma in på min gamla blogg (fast den fortfarande finns flytande på nätet http://c133.blogg.se/me/ ) så fick jag ju starta en ny nu. Vet inte riktigt varför, men det kändes väl helt enkelt ganska bra.



Tyckte bilden passade bra. Ni får tolka det som ni vill, jag har min tolkning klar :P

RSS 2.0